ΚοκκινόκαστροΑπό τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού χάρη στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των βράχων του περιμετρικά της παραλίας, που μαζί με τον Άγιο Δημήτριο θεωρούνται οι ωραιότερες του νησιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που συμπεριλήφθηκε στις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος για το 2008 σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του περιοδικού ΓΕΩ που διανέμεται με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

 

Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται με ασφάλτινο δρόμο όπου καταλήγει σε μεγάλο πάρκινγκ. Εκεί ακολουθείτε το μονοπάτι για 30μ και φτάνετε στη παραλία. Η παραλία είναι αρκετά ευρύχωρη με το αριστερό μέρος της διαμορφωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Υπάρχει και beach bar για κρυο καφεδάκι καθώς και δυνατότητα ενοικίασης κανώ για τις βόλτες σας στη παραλία, για να επισκευθείτε το αρχαίο τείχος στο ακρωτήρι ή το μικρό νησάκι απέναντι όπου βρέθηκαν σε ανασκαφές σημαντικά προιστορικά ευρήματα.Map of Alonissos with roads and beaches kokkinokastro

Στην περιοχή βρίσκεται ο πλέον σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Αλοννήσου αφού σε αυτό το σημείο βρισκόταν η αρχαία πόλη του νησιού η Ίκος. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει κάποιες εκτεταμένες ανασκαφές και εκτός από τα υπολλείματα του αρχαίου τείχους δεν υπάρχει ορατό κάποιο άλλο αρχαιολογικό μνημείο. Μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω πληροφορίες για το θέμα αυτό στην ενότητα Ιστορικά.

Ο βυθός της παραλίας είναι από τους πιο ενδιαφέροντες για να τον χαζέψετε με τη μάσκα και για όσους πάνε νωρίς στην παραλία θα προτείναμε να βάλουν την πετσέτα τους στον πεύκο που βρίσκετε στο αριστερό μέρος της παραλίας πίσω από το μικρό ντόκο όπου θα έχουν φυσική σκιά για όλη την ημέρα!

Από τις καλύτερες στιγμές της παραλίας είναι αργά το απόγευμα όταν δύει ο ήλιος αφού τα κόκκινα πετρώματα της περιοχής παίρνουν ένα καταπληκτικό χρώμα ιδανικό για αναμνηστικές φωτογραφίες.


 

Χρόνος διαδρομής:

Με μηχανάκι/αυτοκίνητο από το Πατητήρι 10-15'

Με τα πόδια 35'-45' χρησιμοποιώντας το οδικό δίκτυο


 

Μερικές φωτογραφίες απο το Κοκκινόκαστρο

/30