Μικρός ΜουρτιάςΑντίθετα με τον πολυσύχναστο Μεγάλο αδερφό του ο Μικρός Μουρτιάς είναι μια ήσυχη παραλία που για να την επισκεφτείτε οδικώς πρέπει να ανεβείτε στο Παλιό Χωριό και μετά ακολουθώντας τον βατό χωματόδρομο θα βρείτε μπροστά σας την παραλία του Μικρού Μουρτιά. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι υπάρχει και η δυνατότητα να πάτε στην παραλία χρησιμοποιώντας το περιπατητικό δίκτυο του νησιού.

 

Είναι σχετικά μικρή με βότσαλα και άμμο. Μέσα στη θάλασσα θα βρείτε μεγάλη περιοχή με άμμο. Γύρω γύρω η παραλία είναι περικυκλωμένη από γκρεμούς και πίσω ακριβώς θα βρείτε ελαιόδεντρα όπου μπορείτε να βρείτε καλή σκιά από κάτω τους.Map of Alonissos with roads and beaches mikrosmourtias

Εκεί θα βρείτε και ένα παλιό κτίσμα, σχεδόν έτοιμο να καταρρεύσει. Μην ανησυχείτε δεν είναι ένα ακόμη αυθαίρετο αλλά ο παλιός σταθμός που εξυπηρετούσε τους κατοίκους του Παλιού Χωριού στις μεταφορές τους προς την Σκόπελο. Ήταν πιο βολικό να χρησιμοποιούν την παραλία του Μικρού Μουρτιά από το να πηγαίνουν στο Πατητήρι, και βέβαια μην ξεχνάμε ότι οι βάρκες τότε είχαν μόνο κουπιά.

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και ως παραλία γυμνιστών αφού συνέχεια αυξάνουν οι τολμηροί επισκέπτες της παραλίας.


 

Χρόνος διαδρομής:
Με μηχανάκι/αυτοκίνητο από το Παλιό Χωριό 10'
Με τα πόδια 30' χρησιμοποιώντας το περιπατητικό δίκτυο.


Μερικές φωτογραφίες από την παραλία

/6