Η Μεγάλη Άμμος βρίσκεται στο σύμπλεγμα των μικρών σε μέγεθος παραλιών της "πίσω" πλευράς του νησιού, όπου δεν είναι μια αλλά πολλοί μικροί ορμίσκοι διάσπαρτοι σε ένα μεγάλο κόλπο. Εκτός από την Μεγάλη Άμμο θα βρείτε και το Τουρκονέρι, τους Αγίους Αναργύρους και κανα δυο ακόμα. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι καμία δεν είναι μεγάλη και καμμία δεν έχει άμμο, γι' αυτό μην ψάχνεται άδικα να βρείτε μια μεγάλη παραλία με άμμο!

Η Μεγάλη Άμμος είναι η μεγαλύτερη από τις μικρές παραλίες του κόλπου και αποτελείται από άσπρο ψιλό βότσαλο και κίτρινη άμμο σε μερικά σημεία. Η παραλία βαθαίνει ομαλά και είναι ενδιαφέρουσα να την ψάξετε με τη μάσκα. Στο πίσω μέρος της παραλίας έχει ελαιώνα όπου μπορείτε να βρείτε φυσική σκιά.Τοποθεσία της παραλίας Μεγάλη Άμμος

Η πρόσβαση στη παραλία μπορεί να αποδειχθεί λίγο μπελάς αφού έχει αρκετούς χωματόδρομους στη περιοχή που οδηγούν σε βίλες ή σε χωράφια και σταματούν και έχετε υπ' όψην σας ότι ο δρόμος δεν φτάνει μέχρι τη παραλία. Πρέπει να ακολουθήσετε και λίγο το μονοπάτι από εκεί που θα παρκάρετε για να βγείτε στη παραλία.

Ο κεντρικός χωματόδρομος είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού έχει προετοιμαστεί για να στρωθεί άσφαλτος κάποια στιγμή, όταν θα μπείτε όμως στους παράδρομους για να βρείτε τις παραλίες ετοιμαστείτε για αρκετές λακούβες.


Χρόνος διαδρομής:
Απο το Πατητήρι/Παλιό Χωριό περίπου 30' με μηχανάκι/αυτοκίνητο


Μερικές φωτογραφίες απο τις παραλίες

/9