Ρσούμ στα τούρκικα σημαίνει δασμός, και φαίνετε ότι από αυτή την παραλία γίνονταν οι εξαγωγές του φημισμένου κρασιού της Αλοννήσου, και εκεί πληρώνονταν οι σχετικοί δασμοί (εισαγωγής-εξαγωγής).

Είναι το ενδιάμεσο μεταξύ Πατητηρίου και Βότσης, και έχει την πιο δημοφιλή παραλία για τους κατοίκους και ένοικους Πατητηρίου και Βότσης.

Υπάρχουν 3 ταβέρνες, 2 καφετέριες και ενοικιαζόμενα δωμάτια χωρητικότητας 400 περίπου κλινών.

Για όσους διαθέτουν σκάφος υπάρχει μια μικρή προβλήτα όπου μπορούν να δέσουν το σκάφος τους με ασφάλεια και να απολαύσουν τα ταβερνάκια που υπάρχουν μπροστά στη θάλασσα.

Στη περιοχή κατά τη διάρκεια της Κατοχής υπήρχε και ναυπηγείο, όπου ναυπηγήθηκε με τα πενιχρά μέσα της εποχής (σκεπάρνια, καρμανιόλες κτλ), από ξυλεία της περιοχής και ντόπιους μαστόρους, εμπορικό πλοίο χωρητικότητας 20000 οκάδων το οποίο επιτάχθηκε από τους Γερμανούς τότε.

Από το Πατητήρι με τα πόδια καλύπτεται σε 7', και σε 5' από το Βότσι.


Μερικές φωτογραφίες απο το Ρουσούμ Γυαλό

/15


 

Χάρτης με την τοποθεσία


 

Tweets from Alonissos

Jimmy Alonissos Συμβολική καταθεση στεφανου από τον Δήμαρχο Αλοννησου για την εορτή της 25η Μαρτίου 2020 25ηΜαρτιου StayHome… https://t.co/thdcTCdK5n
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 10:13
Jimmy Alonissos RT @VisitAlonissos: Another amazing article in the German Magazine Tauchen!! https://t.co/JlV7FzuOWX visitalonissos alonissos alonisso…
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 12:38
Jimmy Alonissos Περιμένοντας τα καινούργια χιόνια. Waiting for the new snow https://t.co/qTFiEBk6uk
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 10:32